Anna-Kaisasta sanottua


Eduskunnan puhemies Paula Risikko: 

"Suomi tarvitsee Anna-Kaisan kaltaisia arkijärkeviä ja sydänviisaita ihmisiä päätöksentekijöiksi. Anna-Kaisalle ihminen on aina tärkein."Oikeusministeri Antti Häkkänen

"On ollut ilo tehdä yhteistyötä Anna-Kaisan kanssa ministeriryhmässä. Hän on jämäkkä ja suoraselkäinen johtaja, jolla on oikeustaju kohdallaan." 

Valtiovarainministeri, Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo:

”Anna-Kaisa Ikosella on ollut keskeinen henkilökohtainen vaikutus Tampereen nousussa valtakunnan kehittämisen yhdeksi kaupunkikärjeksi; luovuus ja ahkeruus ovat avainasioita.”Europarlamentaarikko Henna Virkkunen:

"Anna-Kaisa on vahva kansainvälinen naisjohtaja. Hänen osaamistaan tarvitaan tulevalla EU-puheenjohtajuuskaudella. Hän toimii esimerkkinä rikkomalla lasikattoja ja vaikuttamalla niin Pirkanmaalla kuin maailmalla."

Pääkonsuli Kalervo Kummola:

”Anna-Kaisa on tunnollinen ja aikaansaava. Hänellä on nuoresta iästä huolimatta loistava verkosto niin yliopiston kuin politiikan piirissä, koska hän on ehtinyt olla jo monella avainpaikalla. Ministeriainesta.”

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri, kansliapäällikkö Martti Hetemäki

"Anna-Kaisa on monipuolinen ja rautainen osaaja. Hän myös jaksaa sinnikkäästi hakea ratkaisuja ongelmiin myönteisellä asenteella. Siksi hän saa isot ja vaikeatkin asiat hoidettua"

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälikkö Päivi Sillanaukee:

"Anna-Kaisa on monipuolisen osaamisensa ja yhteiskykyisyytensä johdosta kutsuttuna lukuisiin kansallisiin työryhmiin ja luottamustehtäviin, joissa olen päässyt seuraamaan hänen työskentelyään. Hänellä on pitkä kokemus ja näytöt myös kansainvälisestä tuloksellisesta yhteistyöstä. Hän perehtyy työn alla oleviin asioihin ja hakee määrätietoisesti, mutta muiden näkemyksiä kuunnellen ja kunnioittaen ratkaisuja. Kantaa vastuunsa.

Anna-Kaisalla on vahvaa näyttöä vakuuttavasta ja pitkäjänteisestä johtamisesta jatkuvasti muuttuvissa ja haastavissa tilanteissa. Anna-Kaisa on upea nainen ja johtaja!"Tampereen yliopiston ex-rehtori, professori Kaija Holli

"Vain harvoin olen saanut tehdä töitä niin yhteistyökykyisen ja luotettavan henkilön kanssa kuin Anna-Kaisa. Rehtorikaudellani sain kokea sen konkreettisesti, kun Tampereen uutta yliopistoa alettiin suunnitella. Anna-Kaisa on alusta asti ymmärtänyt korkeakoulujen ja ennen kaikkea opiskelijoiden tärkeyden. Uskon, että hän ajaa tulevaisuudessakin intohimoisesti opiskelijoiden ja korkeakoulujen etua. Siispä äänestetään hänet eduskuntaan."Yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaani, professori ja eriarvoisuustyöryhmän pj Juho Saari

”Anna-Kaisa Ikonen on poikkeuksellinen yhdistelmä älyä, tunnetta ja osaamista. Niitä yhdistelemällä hän saa aikaan erinomaisia asioita. Pienenä bonuksena tulee se, että Ikonen on hauskaa seuraa.”


TOAS:n toimitusjohtaja Kirsi Koski

"Anna-Kaisa kuuluu niihin tahtonaisiin, joka jaksaa tavoitteellisesti tehdä paljon töitä asioiden eteenpäin viemiseksi. Yhteiseen työhistoriaan perustan kiteytykseni; Sitkeä kuin mikä!


Hän on ihana ihminen ja kapasiteettiä on vaikka mihin. Käyttää aikaa mieluummin huomisen miettimiseen kuin eilisen valvomiseen. Niinhän johtajan kuuluukin tehdä."Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen:

”On olemassa kahdenlaisia kaupunkeja. On niitä, jotka odottavat parempia aikoja ja sitten on niitä, jotka jatkuvasti uudistumalla luovat itselleen parempia aikoja.

Tampere on valinnut Anna-Kaisan johdolla jälkimmäisen vaihtoehdon. Siksi Vincit pitää pääkonttoriaan Hervannassa myös tulevaisuudessa."Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi:

"Anna-Kaisan on rohkea ja aikaansaava uuden ajan johtaja, joka ei pelkää tarttua isoihinkaan haasteisiin, joita lähivuodet tuovat tulleessan.

Anna-Kaisan kokemus ja korkea ammattitaito yhdistettynä myönteiseen ja avoimeen luonteeseen ovat loistoyhdistelmä."

Turun ex-kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

”Tampereen ja Turun yhteistyö on ollut paitsi hauskaa niin myös hyödyllistä. Olemme vertailleet politiikka- ja virkamiestasolla kokemuksiamme ja parhaita käytäntöjämme. Kaupunkipolitiikka on molemmille kaupungeille tärkeää.  

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen aikana yhteistyö oli erityisen mutkatonta ja vilpitöntä.  Yhteistyöterveiset täältä rannikolta!”

Tampereen seudun työväenopiston rehtori Matti Saari

”Anna-Kaisa Ikonen on tuonut myönteistä avoimuutta kaupungin hallintoon. Hän rakentaa Tampereelle positiivista imagoa valtakunnallisesti. Tämän huomaa konkreettisesti vaikkapa helsinkiläisessä taksissa, kun kuljettaja hehkuttaa Tampereen onnistunutta meininkiä. Tämä kaupunkimme rohkea kehitys on huomattu myös laajasti valtakunnan mediassa. Anna-Kaisalla on ollut aivan olennainen rooli tässä onnistumisessa.

Anna-Kaisa on rohkea, viisas visionääri, helposti lähestyttävä, kannustava, aina iloinen - kerrassaan ihana ihminen! Olen mielelläni taas Anna-Kaisan tukena, jotta saamme parhaan henkilön jatkamaan onnistunutta työtään yhteiseksi hyväksemme.”