Anna-Kaisasta sanottua


Eduskunnan puhemies Paula Risikko: 

"Suomi tarvitsee Anna-Kaisan kaltaisia arkijärkeviä ja sydänviisaita ihmisiä päätöksentekijöiksi. Anna-Kaisalle ihminen on aina tärkein."

Valtiovarainministeri, Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo:

”Anna-Kaisa Ikosella on ollut keskeinen henkilökohtainen vaikutus Tampereen nousussa valtakunnan kehittämisen yhdeksi kaupunkikärjeksi; luovuus ja ahkeruus ovat avainasioita.”Europarlamentaarikko Henna Virkkunen:

"Tampere nousi pormestari Anna-Kaisa Ikosen kaudella merkittäväksi suunnannäyttäjäksi paitsi Suomessa, myös eurooppalaisilla foorumeilla.

On ollut ilahduttavaa seurata kuinka näkyvästi Tampere on mukana kansainvälisissä verkostoissa, investoi tulevaisuuteen ja rakentaa uudenlaista modernia kaupunkia. Kaupungeissa on Suomen tulevaisuuden kasvu."Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälikkö Päivi Sillanaukee:

"Anna-Kaisa on monipuolisen osaamisensa ja yhteiskykyisyytensä johdosta kutsuttuna lukuisiin kansallisiin työryhmiin ja luottamustehtäviin, joissa olen päässyt seuraamaan hänen työskentlyään. Hänellä on pitkä kokemus ja näytöt myös kansainvälisestä tuloksellisesta yhteistyöstä. Hän perehtyy työn alla oleviin asioihin ja hakee määrätietoisesti, mutta muiden näkemyksiä kuunnellen ja kunnioittaen ratkaisuja. Kantaa vastuunsa.

Anna-Kaisalla on vahvaa näyttöä vakuuttavasta ja pitkäjänteisestä johtamisesta jatkuvasti muuttuvissa ja haastavissa tilanteissa. Anna-Kaisa on upea nainen ja johtaja!"


TOAS:n toimitusjohtaja Kirsi Koski

"Anna-Kaisa kuuluu niihin tahtonaisiin, joka jaksaa tavoitteellisesti tehdä paljon töitä asioiden eteenpäin viemiseksi. Yhteiseen työhistoriaan perustan kiteytykseni; Sitkeä kuin mikä!


Hän on ihana ihminen ja kapasiteettiä on vaikka mihin. Käyttää aikaa mieluummin huomisen miettimiseen kuin eilisen valvomiseen. Niinhän johtajan kuuluukin tehdä."


Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi:

"Anna-Kaisan johdolla Tampere on kehittynyt entistä kansainvälisemmäksi ja dynaamisemmaksi kaupungiksi. Hän on rohkea ja aikaansaava uuden ajan johtaja, joka ei pelkää tarttua isoihinkaan haasteisiin, joita lähhivuodet tuovat tulleessan.

Anna-Kaisan kokemus ja korkea ammattitaito yhdistettynä myönteiseen ja avoimeen luonteeseen ovat loistoyhdistelmä."
Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen:

”On olemassa kahdenlaisia kaupunkeja. On niitä, jotka odottavat parempia aikoja ja sitten on niitä, jotka jatkuvasti uudistumalla luovat itselleen parempia aikoja.

Tampere on valinnut Anna-Kaisan johdolla jälkimmäisen vaihtoehdon. Siksi Vincit pitää pääkonttoriaan Hervannassa myös tulevaisuudessa."Tampereen seudun työväenopiston rehtori Matti Saari

”Anna-Kaisa Ikonen on tuonut myönteistä avoimuutta kaupungin hallintoon. Hän rakentaa Tampereelle positiivista imagoa valtakunnallisesti. Tämän huomaa konkreettisesti vaikkapa helsinkiläisessä taksissa, kun kuljettaja hehkuttaa Tampereen onnistunutta meininkiä. Tämä kaupunkimme rohkea kehitys on huomattu myös laajasti valtakunnan mediassa. Anna-Kaisalla on ollut aivan olennainen rooli tässä onnistumisessa.

Anna-Kaisa on rohkea, viisas visionääri, helposti lähestyttävä, kannustava, aina iloinen - kerrassaan ihana ihminen! Olen mielelläni taas Anna-Kaisan tukena, jotta saamme parhaan henkilön jatkamaan onnistunutta työtään yhteiseksi hyväksemme.”Turun ex-kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

”Tampereen ja Turun yhteistyö on ollut paitsi hauskaa niin myös hyödyllistä. Olemme vertailleet politiikka- ja virkamiestasolla kokemuksiamme ja parhaita käytäntöjämme. Kaupunkipolitiikka on molemmille kaupungeille tärkeää.  

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen aikana yhteistyö oli erityisen mutkatonta ja vilpitöntä.  Yhteistyöterveiset täältä rannikolta!”