Anna-Kaisa Ikonen valittiin VR-Yhtymä Oy:n hallintoneuvostoon

3.10.2019

VR-Yhtymä Oy:n ylimääräinen yhtiökokous on valinnut tamperelaisedustaja Anna-Kaisa Ikosen yhtiön hallintoneuvoston jäseneksi. Yhtiökokous päätti uuden hallintoneuvoston kokoonpanon kevään eduskuntavaalien jäljiltä. 


"Näen tehtävän hienona mahdollisuutena vaikuttaa VR:n toimintaan ja kehitykseen. VR on keskeinen ihmisten ja rahdin liikuttaja Suomessa ja vaikuttaa monin tavoin tamperelaisten ja pirkanmaalaisten elämään." Ikonen sanoo.

VR-Yhtymä Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajaksi valittiin Sheikki Laakso (ps.). Hallintoneuvoston uusina jäseninä aloittavat Ikosen lisäksi kansanedustajat Sheikki Laakso, pj (ps.), Anders Adlercreutz (r.), Sanna Antikainen (ps.), Seppo Eskelinen (sd.), Hanna Holopainen (vihr.), Mai Kivelä (vas.), Jouni Kotiaho (ps.), Matias Marttinen (kok.) ja Raimo Piirainen (sd.). Hallintoneuvostossa jatkavat Arto Pirttilahti (kesk.) ja Katja Taimela (sd.).

Hallintoneuvostossa ovat edustettuina myös Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL, Rautatiealan Unioni RAU, Rautatiealan Teknisten ja Toimihenkilöiden Liitto RTTL ja VR Akava. Henkilöstöjärjestöjen edustajilla on kokouksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus, mutta he eivät ole hallintoneuvoston täysivaltaisia jäseniä.