Kokoomusedustajat: Hallituksen kehitettävä työllisyyspalveluita

26.8.2019

Arto Satonen ja Anna-Kaisa Ikonen tahtovat keskittää työttömien palvelut yhdelle taholle.

Kokoomuksen pirkanmaalaiset kansanedustajat Arto Satonen ja Anna-Kaisa Ikonen kehottavat yhteisessä tiedotteessaan Antti Rinteen (sd.) hallitusta kehittämään työllisyyspalveluita. Hallitusohjelmassa luvataan vahvistaa kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä.

– Hallituksen hyvä periaatteellinen linjaus pitää nopeasti saada vietyä käytäntöön. Esimerkiksi Tampereen ja Pirkanmaan työllisyyskokeilun kaltaisia onnistuneista kokeiluista pitäisi pikaisesti päästä pysyviksi malleiksi. Kaupungit yhdessä ympäröivien kuntien kanssa ovat hyvä alusta rakentaa työttömille monipuoliset ja vaikuttavat henkilökohtaiset palvelut, jotka avittavat takaisin työelämään, Ikonen sanoo tiedotteessa.

Ikosen mukaan Tampereen kokeilun keskeinen oppi on se, että yksi taho ottaa kokonaisvastuun työttömän palveluista.

– Kokoomus julkaisi keskusteluavauksen keinoista, joilla Suomeen saadaan 60 000 uutta työpaikkaa. Työnteon ja työllistämisen kannustimia parannetaan 16 eri keinolla. Kovempien keinojen ohella myös työttömien palveluita vahvistetaan. Kokoomus tuplaisi hallituksen esittämät panostukset työttömien henkilökohtaisiin palveluihin. Pelkkä raha ei kuitenkaan yksin riitä. Myös palvelurakenteen on oltava kunnossa, Arto Satonen sanoo.

Satosen mukaan kuntien rooli työllisyydenhoidossa korostuu erityisesti vaikeimmin työllistyvien, kuten pitkäaikaistyöttömien, nuorten ja maahanmuuttajien työllisyyden edistämisessä.

– Työttömien palveluiden järjestäminen on hyvä antaa pikaisesti halukkaiden kaupunkien vastuulle, jotka voivat rakentaa laadukkaat työllisyyspalvelut yhdessä seudun muiden kuntien sekä yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Kokeilujen ansiosta Pirkanmaalla ja muilla kokeilualueille on valmius ottaa palvelut nopeasti järjestettäviksi. Ei anneta työttömien turhaan odottaa parempia palveluita, Satonen ja Ikonen toteavat.

Verkkouutisten juttu : https://www.verkkouutiset.fi/kokoomusedustajat-hallituksen-kehitettava-tyollisyyspalveluita/?ref=rns_fb&fbclid=IwAR2ZP1OLFwFXDqC8SZsmKgQQKu2LSZbqKMqZM490-RWxwP-c1Iw52maWt4M