Siruja Suomesta -aloite: "Meillä on erinomainen mahdollisuus nousta eurooppalaiseksi siruosaamisen keskittymäksi"

14.3.2023

Samaan aikaan, kun suurvallat taistelevat sirujen herruudesta, Suomella on erinomaiset mahdollisuudet nousta eurooppalaiseksi siruosaamisen kärkimaaksi. Tämän saavuttamiseksi Teknologiateollisuuden puolijohdetoimialaryhmä ja muut yrityskumppanit, VTT, Tampereen yliopisto ja Aalto-yliopisto sekä Tampereen ja Espoon kaupungit esittävät yhdessä Suomelle kansallista siruohjelmaa.

Siruja Suomesta -nimen saanut aloite rakentaa Suomesta puolijohde- ja kvanttiteollisuuden eurooppalaisen keskittymän, joka pohjaa alan yritysten ja tutkimustoimijoiden erikoisosaamiseen. Aloite tuo Suomeen uutta osaamista ja kasvua sekä vahvistaa Euroopan siruomavaraisuutta ja teknologista turvallisuutta.

– Suomi tarvitsee kokonaisvaltaisen sirusuunnitelman, jotta saamme hyödynnettyä eurooppalaiset investoinnit. Meillä on erinomainen mahdollisuus nousta eurooppalaiseksi siruosaamisen keskittymäksi, sillä Suomi on EU:n merkittävimpiä matkapuhelinverkkojen järjestelmäpiirien suunnitteluosaajia ja edelläkävijä mikroelektroniikan erikoisprosesseissa. Meillä on myös huippuluokan osaamista kvanttiteknologiassa ja integroidussa fotoniikassa. Keskittymällä näihin vahvuuksiin voimme luoda Suomeen vahvaa kasvua korkean teknologian osaamisessa, innovaatioissa ja teollisuudessa, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Lue koko aloite tiedotteesta Tampereen kaupungin sivuilla.