Talousarvioehdotukseni vuodelle 2023 on julki: Tampere jatkaa vahvalla yhteistyöllä kohti tulevaisuuden elinvoimaista kaupunkia

25.10.2022

Kerroimme konsernijohtaja Juha Yli-Rajalan kanssa talousarvioehdotuksesta medialle maanantaina 24. lokakuuta.


Talousarviositykseni vuodelle 2023 on julkaistu.

Tiivistetysti mukana oli kolme tärkeää nollaa: verot eivät nouse, lisävelkaa ei oteta ja talous on tasapainossa. Valmistelu oli osin sumuisaa, sillä maailmantalous heiluu, hinnat nousevat ja hyvinvointialueiden aloituksen vaikutus kuntien talouteen on vielä paikoin hämärän peitossa. Varmaa on vain, että ensi vuoden jälkeen kuntataloudesta odotetaan vaikeaa. On selvää, että uuden kuntien ja kaupunkien roolin myötä valtionosuusjärjestelmä kaipaa uudistusta. Sen tulee kannustaa elinvoiman lisäämiseen eikä kurittaa siitä.

Me alamme varautua tuleviin vuosiin tänä vuonna talous- ja tuottavuusohjelmalla, josta otamme ensi vuonna jo suunnittelun ja varautumisen tueksi muun muassa yksikkökustannuslaskennan ja uudistamme investointiprosessia. Investointitasoa olemme jo laskeneet, mutta kasvavassa ja houkuttelevassa kaupungissa (mikä on tietysti onni!), investointitaso pysyy vääjäämättä korkealla.

Lisää voit lukea täältä kaupungin tiedotteesta ja esimerkiksi Aamulehden ja Tamperelaisen jutuista.