Tampere valmistautuu vastaanottamaan sotaa pakenevia ja antamaan apua Ukrainalle ja Kiovalle

27.2.2022

Torstai 24. helmikuuta oli surullinen ja järkyttävä päivä Euroopan rauhalle. Tuomitsen jyrkästi Venäjän sotatoimet. Ajatukseni ovat olleet tällä viikolla pitkälti Ukrainassa, ystävyyskaupungissamme Kiovassa ja ukrainalaisten ihmisten ja perheiden hädässä. Meidän on annettava Ukrainalle vahva tukemme.

Myös Tampereella alettiin heti selvittää, miten voimme parhaiten tukea ukrainalaisia ja kiovalaisia. Olemme valmiita vastaanottamaan pakolaisia ja selvitämme parhaillaan myös, millaista konkreettista apua Tampere voi antaa Ukrainalle. Maan suurlähetystö on jo lähettänyt meille avunpyynnön. Lue avusta tarkemmin näistä Aamulehden ja Ylen jutuista. 

Symbolisesti osoitimme tukeamme ukrainalaisille, kiovalaisille ja kaikille sodasta kärsiville valaisemalla Tammerkoskea Ukrainan lipun värein. Lähetin myös kirjeen Kiovan pormestarille Vitali Klitshkolle ja otimme yhdessä Kuntaliiton, Oulun ja Lahden kanssa kantaa ystävyyskaupunkiemme tueksi

Tilanne ahdistaa varmasti monia ja tiedän lukuisten tamperelaisten pohtivan, mitä he voisivat tehdä ukrainalaisten hyväksi. Järkyttävän tilanteen keskellä ihmisten auttamishalu on lämmittänyt. Yksi hyvä tapa auttaa Ukrainaa on tukea nyt suurten, tunnettujen avustusjärjestöjen työtä. Sellaisia ovat esimerkiksi Kirkon ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Unicef ja Fida.