Tampereen asema kansainvälisten av-tuotantojen keskuksena vahvistuu

27.1.2022

Erinomaisia uutisia: Tampereen kaupunki on solminut Yleisradion, Akun Tehtaan ja SBB:n kanssa aiesopimuksen, joka käynnistää uuden studion suunnittelun ja rakentamisen Tampereen Tohloppiin. Yhteisenä tavoitteena on rakentaa Suomeen moderni, kansainvälisen tason tuotantoympäristö. Työnimeltään Mediapolis Tohloppi 2.0 tähtää maailmanluokan studiotiloihin ja kilpailukykyiseen osaamiseen, jota kehitämme yhdessä Tampereen korkeakouluyhteisön ja Tredun kanssa. Ensi vuonna Tampereen ammattikorkeakoulussa alkaa WFX-erikoistumisopinnot, joka on tärkeä avauksemme alan osaajapulan taklaamiseen.

Tampereella on tehty jo vuosien ajan töitä av-alan kehityksen eteen. Kehitys sai alkusysäyksensä lähes kymmenen vuotta sitten juuri Tohlopin Mediapoliksesta. Vuonna 2018 toimintansa aloitti Film Tampere ja myöhemmin saman vuonna otimme Tampereella käyttöön alueellisen tuotantokannustimen, jonka valmistelun käynnistimme edellisellä pormestarikaudellani. Vuonna 2019 Tampereella tehtiinkin ennätysmäärä kotimaisia tuotantoja ja syksyllä 2020 Tampereella kuvattiin ensimmäisenä Suomessa kokonainen Hollywood-elokuva. Kehitys näkyy myös kaupunkikuvassa, sillä esimerkiksi viime viikolla keskustassa kuvattiin komisario Koskisesta kertovaa sarjaa.

Tampereen AV-alan kehitys nojaa juuri vahvoihin toimijoihimme ja niiden verkoston voimaan. Koko tämän ajan meillä on ollut joukko aktiivisia osaajia ja yrityksiä, jotka toiminnallaan ja intohimollaan ovat vieneet alaa eteenpäin.

AV-ala on elinkeinona Tampereelle tärkeä. Tuotannot työllistävät meillä sekä suoraan että välillisesti ja lisäävät kaupungin tunnettuutta myös maailmalla. Kehityksen tukemiseksi olemme käynnistäneet kaupungilla elämystalouden kehitysohjelman, jossa av-alan liiketoimintakehitys on tärkeä osa.

Lue lisää tiedotteestamme ja tästä Ylen uutisesta.