Tampereen tilinpäätös lähes 18 miljoonaa ylijäämäinen: "Työttömyyden lasku ja yritysten hyvä tilanne näkyy myös kaupungin vahvistuneissa verotuloissa."

21.3.2023

Tampereen tulos vuodelta 2022 on 17,8 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupungin tulos oli näin kolmatta vuotta peräkkäin ylijäämäinen.

– Vuotta 2022 haastoivat esimerkiksi pandemian häntä ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, joka muun muassa nosti energian hintoja ja vaikutti sekä kaupungin työhön että kaupunkilaisten elämään monin tavoin. Hienoja uutisia kuitenkin oli, esimerkiksi työttömyysasteen vahva lasku jopa alle kymmenen prosentin ensimmäistä kertaa sitten finanssikriisin alun. Se ja yritysten hyvä tilanne näkyy myös kaupungin vahvistuneina verotuloina. On hienoa, että talous on tasapainossa ja tilinpäätös ylijäämäinen, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.


Lue lisää Tampereen kaupungin tiedotteesta.

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 20. maaliskuuta viimeistä kertaa virastotalossa ennen sen remonttia. Historiallisessa hetkessä oli hienoa allekirjoittaa onnistunut tilinpäätös.