Pirkanmaalta 33 generaattoria Kiovaan: "On hienoa, miten monet ihmiset ja tahot osallistuivat tähän yhteiseen keräykseen"

20.3.2023

Tampereen kaupunki osallistui Generators of Hope -kampanjaan ja keräsi helmikuussa 2023 generaattoreita ja aggregaatteja ystävyyskaupunki Kiovalle. Yhteensä generaattoreita lahjoitettiin Pirkanmaalla 33. Tampereen kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 20.3.2023, että kaupunki osallistuu kampanjaan keräämisen lisäksi myös ostamalla generaattoreita ja lahjoittamalla ne keräykseen. 

Kaupungin avustus on yhteensä enintään 40 000 euroa. Summalla pystyy hankkimaan esimerkiksi ystävyyskaupunki Kiovan toivoman ison generaattorin (250-500 kW), jolla pystytään turvaamaan esimerkiksi sairaalan tai vesilaitoksen toiminta tai useampia pienempiä generaattoreita.

EU:n generaattorikampanjaan osallistuivat myös muun muassa Tampereen kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät jäsenyrityksineen.

– Tampere on tukenut ja tukee ystävyyskaupunkiaan Kiovaa ja ukrainalaisia monin tavoin ja niin kauan kuin on tarve. On hienoa, miten monet ihmiset ja tahot osallistuivat tähän yhteiseen keräykseen ukrainalaisten puolesta, kiitos teille kaikille! Kaikki apu on tarpeen ja se merkitsee paljon, sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Lue lisää ja kaikkien generaattorin lahjoittaneiden nimet Tampereen kaupungin tiedotteesta.