Tekemisen kaupunki – Tampereen uusi strategia rakentaa parasta paikkaa elää

15.11.2021

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Tampereella on nyt uusi strategia. Vuoteen 2030 ulottuvat strategian nimi on Tekemisen kaupunki, ja sitä tehtiin laajassa yhteistyössä. Kevään 2021 aikana kaupunkilaisilta, kaupungin henkilöstöltä, liikelaitoksilta ja tytäryhtiöiltä saatiin yli 4000 näkemystä Tampereen toivotusta tulevaisuudesta. Näiden mukaan Tampereen toivottiin olevan tulevaisuudessa hyvinvoiva, turvallinen, ekologinen sekä vetovoimainen ja elävä. Tässä ovat uuden strategian kulmakivet:

 Yhdenvertaiset yksilöt

Tampere on paras paikka 
kasvaa, kehittyä ja ikääntyä.

Tampereella jokainen voi olla oma itsensä 
ja toteuttaa unelmiaan.

Tekevät yhteisöt

Tampere näyttää suuntaa tulevaisuuden yhteisöllisyyteen. Tampereen moninaiset yhteisöt ja yritykset ruokkivat hyvinvointia, luovuutta ja innovatiivisuutta. 
 Yhdessä teemme parempaa huomista.

Tulevaisuuden edelläkävijyyttä

Tampere jatkaa menestystarinaansa; meillä on parhaat edellytykset tehdä tulevaisuuden ratkaisuja. Tampereen asema kansainvälisenä tieteen ja korkean osaamisen kaupunkina on vahva. 

Hiilineutraaleja tekoja

Tampere on kansainvälisesti tunnettu vaikuttavista teoistaan ilmaston ja luonnon monimuotoisuuden eteen. Kestävien valintojen tekeminen on täällä helppoa - vetovoimamme syntyy arjen sujuvuudesta.

Strategia on tärkeä, sillä se ohjaa koko kaupungin kehittämistä ja työtämme. Lämmin kiitos kaikille valmisteluun osallistuneille – tästä on hyvä alkaa töihin.

Tutustu koko strategiaan täällä!